Förläsningar här och där

Under september-oktober blir det en del föreläsningar.

I tisdags var jag på anrika Rival på Söder i Stockholm och berättade om reportaget om Nadja Casadei – detta under Internationella Lymfomdagen. Nadja fanns självklart också på plats och berättade sin gripande historia innan jag kompletterade med mina upplevelser och tankar som medföljande fotograf.

peter 4

Foto: Andreas Sandström Bildbyrån

Förra veckan var jag och Per Karlsson från Canon på Fotoskolan i Gamleby och pratade om Canon-utrustning. Per gick igenom alla funktioner som finns i menyerna på en Canon EOS 5D Mark III/DS/DSR och jag gick igenom hur jag använder ett tjugotal olika Canon-objektiv inom olika typer av jobb. Alltså studier av exempelbilder samt diskussion kring de möjligheter som optiken ger oss – särskilt tilt/shift-optik. Efteråt minglade vi med studenterna på Gamleby Hotell, testade olika objektiv och lottade ut en kartong böcker (min och Nadjas fotobok) samt en en Canon-kamera:

canon1

Foto: Per Karlsson Canon

Under oktober fortsätter det med ytterligare föreläsningar genom Canon samt preliminärt en hos reportrarna på Motala Vadstena Tidning. Förra vinterns två workshops i Italien bör också få en fortsättning framåt våren men ämnet är ännu inte spikat.

0 kommentarer
Skriv en kommentar

Din email kommer inte att publiceras eller delas. Fält som måste fyllas i markeras med *