Bidrag till Årets Bild – ”Kejsaren tackar publiken”

Av de bilder jag skickade in till sport-singel-klassen i svenska Årets Bild är detta min personliga favorit från 2014. Kika på den högupplöst här!

Det bilden visar är ”Världens bäste orienterare genom tiderna fransmannen Thierry Gueorgiou som vinner världens största orienteringstävling O-ringens femdagarsorientering och tar emot jublet av 30 000 åskådare vid Brösarp”. Makalöst mäktigt! Alla andra fotografer stod traditionsenligt nere i målfållan men jag ville se allt från denna vinkel.

Tyvärr gick inte bilden vidare till andra omgången. Jag tror den är lite för svårtillgänglig för en som inte är så insatt i sporten, löparens storhet och tävlingens status. Och jag som älskar sporten är förstås färgad av detta. Roligast var att den gav 2000 Facebook-likes inom ett par dagar i somras 🙂

allsports_07

8 kommentarer
Skriv en kommentar

Din email kommer inte att publiceras eller delas. Fält som måste fyllas i markeras med *

 • plockynFabulous Tero !!
  Heya evrybody enjoyed running with the king in O ringen !!
  Dan74SvaraStäng

 • Claes ThuresonÅåh, där stod jag också i somras och hänfördes av utsikten och publiken och alltihop. Mitt allra första besök på O-ringen, men nu såpas nära att jag kunde cykla dit på en tjugo minuter. Även jag knäppte ett och annat kort på platsen, men din bild är ju lååångt mycket bättre än mina. Synd att din inte gick vidare i ÅB.SvaraStäng

 • Håkan SjöströmDu,vi bor i en för liten stad,Peter,vi tar dom i Amsterdam.Upp med hakan!SvaraStäng

 • Maria MickelåkerVi i Andrarums IF är så otroligt stolta över den här bilden! År av planering och veckors slit av klubbens medlemmar för att skapa denna vy och upplopp. Blev precis så mäktigt som vi drömde om!SvaraStäng

 • Peter LarssonMäktig bild, bara att gratulera Janne Nilsson till valet av sista kontrollSvaraStäng

 • Christian HåkanssonSprang själv etappen och upplevde stämningen. Bilden är magisk och jag tycker att den har en massa fantastiska detaljer. Det första jag såg var dammet som yr kring fötterna.
  Thierry står likt en gladiator i dammet inför sin publik.
  Mvh
  Christian Håkansson
  Ronneby OKSvaraStäng