Sandin en väckarklocka

I somras var Calle Sandin från Bildbyrån och hälsade på hemma hos oss. Vi plåtade simning på dagarna och pratade fotografi över en bit mat och några glas stärkande dryck. Natten blev riktigt lång; jag och sambon Josefine Loftenius är ju lite svältfödda på att prata fotografi med bekanta – särskilt med drivna fotografer såsom Calle. När jag såg hans fina panoreringar från motorsport och cykling insåg jag att det var ett tag sedan sist man tog den typen av bilder. Jag talar om vanliga panoreringar med slutartider runt 1/30-90 sek beroende av farten.

När sedan Niklas Larsson och Joel Marklund turades om att panorera på ett mästerligt sätt under OS insåg jag att det var dags att dra T ur R. Senast var tydligen under förra sommaren under SM i friidrott i Gävle samt när jag och Josefine  plåtade speedway åt Folkbladet.

En månad har gått och det har blivit några stycken – dock väntar jag fortfarande på en fullträff. Här följer några exempelbilder…

Under DN-Galan:

Bilden tagen med Canon EF 200 mm f/2.0 L IS

Bilden tagen med Canon EF 200 mm f/2.0 L IS

Bilden tagen med Canon EF 200 mm f/2.0 L IS

Under SM i motocross:

Bilden tagen med Canon EF 50 mm f/1.2 L

Bilden tagen med Canon EF 50 mm f/1.2 L

Bilden tagen med Canon EF 50 mm f/1.2 L

Bilden tagen med Canon EF 50 mm f/1.2 L

Under i friidrott JSM på Sollentuna-vallen:

Bilden tagen med Canon EF 400 mm f/2.8 L IS

Bilden tagen med Canon EF 135 mm f/2.0 L

Bilden tagen med Canon EF 400 mm f/2.8 L IS

Bilden tagen med Canon EF 135 mm f/2.0 L

Under SM i friidrott på Stockholms Stadion:

Bilden tagen med Canon EF 200 mm f/2.0 L IS

Bilden tagen med Canon EF 200 mm f/2.0 L IS

Som vanligt har dock sambon Josefine Loftenius den snyggaste bilden i familjen – även i denna kategori – och det hjälper knappast att jag har fler:

Bilden tagen av Josefine Loftenius med Canon EF 70-200 f/2.8 L IS II

Tack grabbar som väckte mig!

// ph

3 kommentarer
Skriv en kommentar

Din email kommer inte att publiceras eller delas. Fält som måste fyllas i markeras med *

  • Carl SandinFinfina bilder som vanligt Peter och Josefine! Kul att kunna inspirera lite också 🙂 För att ge en passning tillbaka kan jag ju nämna att jag ska försöka plocka ut ett tilt-shift objektiv här i lånedesken efter lunch. Något som jag verkligen har inspirerats av när jag tittar på dina bilder!SvaraStäng

  • Jonas Lindkvistkanonfina panoreringarSvaraStäng

  • info@peterholgersson.seKul Calle! Kom på att under vissa reportage åt Folkbladet använde jag TS-E 17 mm och TS-E 90 mm till alla bilder; alltid var det något viktigt i förgrunden på ena sidan och i bakgrunden på andra sidan eller byggnader som inte fick bli skeva…SvaraStäng