Drinkboken One Fancy Place

Internationellt erkände konceptdesignern Robert Bohman bestämde sig för att ge ut en drinkbok. Utbudet av genomtänkta tilltalande alkoholfria drinkar är ofta torftigt och nu när han lärt känna de skickliga och nytänkande drinkmakarna Hampus Danielsson och Jackie Lundgren blev idén verklighet. Jag fick stå för allt bildmaterial – drinkbilder, fonder och miljöbilder från The Drawing Room vid Norsholm där drinkarna serverades. Ett riktigt stimulerande jobb för mig som fotograf och ett tätt samarbete med Robert!

 

The Drawing Room är ett unikt behandlingshem i herrgårdsmiljö. Här väljer näringslivstoppar, artister, idrottare, läkare med flera (som fått problem med alkohol eller narkotika) att lägga in sig. Miljön anar vi i bilderna. Det som till en början var tänkt att bli en lektion i att skapa tilltalande drinkar blev dessutom en del av Roberts historia. Och hans tankar kring The Drawing Room med sin unika behandlingsidé, stil och design.

Det här är inte på något vis en bok för nyktra alkoholister, tvärtom, det är en bok för alla som kanske inte alltid vill dricka alkohol! One Fancy Place visar att det går att skapa nya smaker och lyxiga drinkar och berättar den intressanta historia som många drinkblandningar och smakkombinationer har utan alkohol. I boken finns dessutom tillhörande låtlista – musik i harmoni med var och en av de sjutton utvalda drinkarna!

Detta är en bok som ska ligga framme – en bok att ge till nära vänner!

Boken kan beställas här.

 

Här får ni ett smakprov med en handfull av närmare 100 sidor:

 

 

När The Drawing Room skapades jobbade Robert med många mood boards för att ”sätta stilen” rum för rum – här är en av flera boards samt ett av alla unika sovrum:

 

 

Det blev sjutton utvalda unika drinkar – alla med sin stil och tillhörande låt. Här följer fyra av dem sorterade inom sina speciell drinkkategorier:

 

 

 

Intill Motala Ström ligger The Drawing Room, lugnt och mycket vackert – en ståndsmässig och samtidigt avstressande miljö, under sommaren med fiskgjusen ryttlande över vattnet: